Ingatlanok.hu: kiskapu a WebAudit mérési szabályzatán?

2007.05.10. 10:40 medkar

Az utóbbi napokban számtalan megkeresés érkezett hozzánk, hogyan lehetséges, hogy az ingatlanok.hu pillanatszerűen napi százezres látogatókörre tett szert, ami ebben az ágazatban igencsak nehezen megvalósítható.

A látogatottság alakulását megvizsgálva azt találtuk, hogy a forgalom jelentős hányada a myvip.hu felhasználók kilépéséhez kötődően keletkezik. A kérdés az, hogy ez a látogatottság auditálható-e vagy nem.

A WebAudit szabályzat kimondja, hogy kizárólag a FELHASZNÁLÓK ÁLTAL KEZDEMÉNYEZETT weboldal-letöltések szerepelhetnek az auditált statisztikában. A felhasználók kezdeményezése fizikailag egy kattintást jelent, áttételesen pedig azt, hogy az jelenik meg, amire kattintottak. Ez utóbbit elég nehéz zárt formulában megfogalmazni, a „félrevezetés” ugyanis meglehetősen tág kategória. Ha egy erotikát sejtető bannerre kattintva színházi kritikához jutunk, vagy ha a „Lemondott Orbán” szalagcím egy bankvezető távozásáról szól, senki sem tiltakozik, leginkább ügyes fogásnak minősül.
Jelen esetben a myvip.hu kilépés ikonjára kattintva jut a látogató az ingatlanok.hu oldalra. A szabályzat betű szerinti értelmezésének ez a tranzakció megfelel, hiszen a látogató kattintott, vagyis kezdeményezte az oldalváltást. Azt sem mondhatjuk, hogy a látogató nem tudhatta, hová is fog jutni a kattintás után, hiszen az ikonhoz tartozó szöveg, „kijelentkezés, tovább partneroldalunkra” egyértelműen tájékoztat. Ráadásul a látogatók újra és újra ezt a linket használják, annak ellenére, hogy már tudják, hová is vezet. Ezen kívül az oldalon választási lehetőség is található, a láblécben egy „kijelentkezés” megnevezésű link, amely közvetlenül a myvip bejelentkező oldalára vezet. Mindent egybevéve azt mondhatjuk, hogy a site üzemeltetői körültekintően, a szabályzat betűinek megfelelően jártak el.

Biztos vagyok benne, hogy sokan nem, vagy csak részben értenek egyet ezzel a gondolatmenettel. Mindenkit arra bíztatok, hogy fejtse ki álláspontját a webaudit.blog.hu-n.

A Medián WebAudit szabályzata immár hét éves, nem kizárt, hogy ráfér némi fazonigazítás...

46 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://webaudit.blog.hu/api/trackback/id/tr8473603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsolti 2007.05.10. 10:58:31

Ha szabályszerűen, hát szabályszerűen, más kérdés, hogy ezzel saját felhasználóikat mennyire nézik hülyének.

Volt ugye pár hónapja egy hasonló akció, akkor a Ringier írányította át egy napra az összes oldalát a netpresszo.hu-ra. Az se tetszett senkinek - érthető okoból - ez a megoldás is hasonló. Megéri? (Költői.)

Fiktro 2007.05.10. 20:00:16

Szerintem az elv a gáz.
Minden új piaci szereplő próbál saját erőből korrekt módon növekedni. Szerintem az ész nélküli próbálkozásokat a piac is negatívan reagálja le.
Ezzel a húzással és az ingyenes adatbázis építésével szerintem elvágják magukat sok hirdetőnél.

Facsiga 2007.05.10. 23:38:29

Szerintem meg a piacvezető elvtársaknak nem jön be, hogy valaki egy jó ötlettel hirtelen "megelőzte" őket a "toplistán". Láttunk már ilyen fiaskót korábban is a porkolt.com kapcsán. Ment a sírásrívás, óvóbácsi vegyükki, vegyükki! Persze ha ez az ötlet egyik "cápának" jut eszébe, akkor ők a királyak. Totál természetes, hogy a myvip a felépített felhasználóbázisát új oldalak építésére, felfuttatására használja. Én csak gratulálni tudok hozzá! Magától értetődő, jó ötlet. Hajrá fiúk. A webauditnak pedig szépen csöndben mérnie kellene tovább és nem szabad(na) beleavatkoznia a történésekbe.

RE:Facsiga 2007.05.11. 08:59:12

Szerintem ilyen frappáns húzással csak a kevésbé jártas ingatlan közvetítők szemét ködösíthetik, ha kiderül hogy a látogatók 99,5%-a közösségi oldalon kockuló tinikből áll, akikről köztudott, hogy nem az ingaltan piac potenciális ügyfeleit képezik, hamar ráébred a kedves lakás-ház forgalmazó, hogy fapapripává tették és inkább olyan portálokra teszi ki az ajánlatát, ahol komoly érdeklődők is felhivják, még akkor is ha fizetnie kell érte. Ennyi erővel akár még ráerőltethetné a myvip csapata a felhasználóit hogy egy szkripttel kötelező kezdőoldalnak tegye be az ingatlan portálját. Ugy aztán még több látogatója lenne, hiszen sokan bezárják az böngészőt és nem jelentkeznek ki. Csak gratulálni tudok hozzá.

Facsiga 2007.05.11. 09:58:46

A myvip-nek több mint 1 millió regisztrált felhasználója van. Ergo tök ugyanaz, mit az iwiw. Ugyanannyi potenciális ingatlanvásárlóval.

Majd a sallang letisztul a maradék pedig alkot egy erős látogatói kört. Ez totálisan klasszikus esete a networkben levő oldalak felhúzásának. Hja kérem, hogy ez itthon nem ismert... Pl. abszolút töketlenkedésnek tartom, hogy a tcom nem tolja az iwiwvel a videát szeptember óta. Egy hónap alatt lemostak volna mindenkit a piacról. Örökre.


De ez mind mind lényegtelen. A probléma ott van, hogy sok idióta (már elnézést -vagy inkább mégsem) még MINDIG toplistának tartja a webauditot és megpróbálja befolyásolni azt. Vagy a webauditot megkerülve a konkurenciát próbálja megfélemlíteni, esetleg zsarolni. Van rá példa.

Egyébként hallottál már olyat, hogy a google analytics ilyen felhívásokat tett közzé? Vagy hogy vki írt a googlenak, hogy kéremszépen, engem MEGELŐZTEK, vegyék őket le. Vagy hasonló dedós ostobaságokat?

Esetleg ugyanezt a cq counter, webstat, extremetracking, alexa (oké, nem klasszikus stat) stb. oldalknál ? Nemhinném.

Szépen csendben mindenki mér. MERT EZ A DOLGA. Semmi több. Természetesen a webaudit egy szenvedő alany. Pár cég által uralt pici piacból próbál megélni. Ők meg rángat(hat)ják ha akarják.

A cégvezetők fejében kellene rendet tenni, de ezt teljesen kilátástalannak tartom. Kis hazánk a mutyivilág és az urambátyám paradicsoma sajnos. Amíg ezek az emberek ki nem halnak akik most irányítják a folyamatokat, mindez ugyanígy marad. Az meg még 20-30 év.

csendes 2007.05.11. 13:12:33

Ha azt vesszük alapul, hogy ez a mennyiségű látogató összesen 3,5 - 4 oldalt néz meg (jelenleg) átlagosan, úgy látszik, hogy a többség egyszerűen csak becsukja megnyíló főoldalt, vagy futtat egy keresését, megnéz egy találati listát és jó esetben 2-3 ingatlant (csak úgy brahiból). Ebből a hirdetőnek ma még semmi haszna nincs (ingyenes hirdetésnek itt is híg a leve). Ha a többi auditált ingatlanos portált nézem egy-egy látogató 20-25 oldalt néz meg, azaz legalább 10 egynéhány ingatlan adalapját.
Egy dolog a látogatószám. Más dolog, hogy valójában ki keres éppen aktuálisan ingatlant, megint más dolog, hogy hány ingatlant töltöttek fel, és mennyi ebből a duplikáció?
A portál semmit nem ér a látogatóival, amíg nem potenciális vásárlókat sikerül közvetítenie a nála hirdetőknek, hanem boldog boldogtalant ide terelget.
Félreértés ne essék, lehet, hogy sikerül a portált olyan ismertté tenni így, hogy nem lesz szükség a \\\\\\\"mutatványra\\\\\\\", de addig még hosszú és rögös az út. És ha ezt elérik, már nem lesz ingyenes a hirdetés sem, az biztosra vehető.

nem ingatlanos ugyfel de myvip user 2007.05.11. 13:46:35

A hazug kutyát hamarabb utolérik ha sánta. Ez viszont sántít. Eszem ágában sem kattintanék a kilépés ikonra (lásd 1-2 másodperc után jelenik meg ALT textben hogy valami partneroldalra vezet) ha tudom, hogy valami más domainre visz, ami engem nagyon nem érdekel (Először azt hittem valami trojánt húzott le a brózerem és ez valami hack a myvippen). Nem szeretem ha majmot csinálnak belőlem és kisérleti nyulat. Kész állatkert. Miért nem lehet egy szimpla kijelentezési oldalt csinálni ugyanabban a myvip domainben pl. myvip.hu/logout.html amin valami hasonló szöveg szerepel:
Sikeresen kijelenkeztél a MyVipről mit szeretnél most csinálni? Hireket olvasni? Ingatlan vásárolni? vagy bezárni ezt az oldalt? Ha akarok ingatlant vásárolni akkor rá kattintok, ha nem akkor meg ne erőltessük. Szerintem igy fair ez. Nem a statisztika, hanem az ingatlan közvetítők érdekében.

Fiktro 2007.05.11. 17:28:39

Facsiga!

Szép tőled, hogy véded a saját cégedet. Remélem sok látogatója lesz az oldalnak a 12 éves gyerekekből, akik a szünetben a mywip-en lógnak.:))


yanchi 2007.05.11. 17:41:02

Szerintem ezt a felhasználók fogják rendbe tenni. Kb. úgy, mint ahogy a többség bármi kéretlen reklámot kezel. Addig meg örüljön az oldal, hogy sokan megnézik a főoldalát (aminél sokkal relevánsabb információ, hogy hányan lépnek erről az oldalról beljebb). Az a hirdető pedig, aki nem tájékozódik, csak elhiszi, hogy ez egy überlátogatott oldal, és ráadásul nem kattintás után fizet, az nagyon tapasztalatlan még...

Facsiga 2007.05.11. 19:18:31

Fiktro, sajnos nem a cégem :-), amúgy meg abszolúte zöldségeket beszélsz. (igen finom voltam). Nem hiszem hogy egymillió 12 éves létezik ma Mo.-n.

"Szerintem ezt a felhasználók fogják rendbe tenni."

Nyilvánvalóan ez lesz. Ezt mondtam én is. "Majd a sallang letisztul a maradék pedig alkot egy erős látogatói kört."

Azért remélem vágjátok, hogy mi az igazi probléma. Mert nem az, hogy a myvip hogyan húz fel egy másik oldalt (totálisan magánügyük), hanem az, hogy olyanok próbálnak mindebbe beledumálni, akiknek semmi közük hozzá.

egy honlaptulajdonos 2007.05.12. 20:39:04

Nos, többféle megközelítést olvastam. Szerintem nem korrekt a dolog, és nem azért, mert nem nekem jutott eszembe egy közösségi oldalt építeni és ezzel "felhúzni" a látogatottságot. Az emberek nem azt szeretik, amit elé tesznek, hanem azt, amit választhatnak.

Az idő mindent el fog dönteni. Egy biztos, ha nekem lett volna myvip adatbázisom, akkor biztosan nem így használtam volna fel a látogatókat, hanem mondjuk ... de nem adok ötleteket a konkurenciának. Mindenki képzelje el, mit gondol a pontok helyére.

Azonkívül a myvip rengeteg regisztráltat veszthet mondjuk az iwiw-vel szemben.

bukta van 2007.05.12. 20:44:34

Facsiga!

Nézd meg az ingatlanok.hu kezdőlapját. Kitették nagy arccal a nagy számot. Már első nap ... Aztán nézd meg a /admint . Mi a francnak kell mást mocskolni, meg a partnereket hülyének nézni. Ha már csalnak tegyék csenben. Tegyenek ki bannert aztán, ha akarok átmegyek. Az általuk alkalmazott megoldás nálam SPAM. Amit meg ugyebár manapság már büntetnek... (ja egy egyszerű kilépésnél meg nincs kedvem "apróbetűs" részt keresgélni

bukta van 2007.05.13. 09:23:08

Facsiga!

Még valami...
Sok cég valóban azért auditálja oldalát, hogy megfelelő tájékoztatást adjon üzleti partnereinek. Tehát az auditálás igenis értéket képvisel. Ha az alant idézett szöveggel villog azzzal nem csak a saját becsületét ássa alá, de megkérdőjelezi az auditálás értelmét is , sőt az auditálást végző oldal becsületével is játszik. ALJAS TRÜKK!!!

Most akkor idéznék a "kisköcsög" oldal önfényezéséből amivel minden regisztrált üzleti partnerét "zaklatja"...



"2007. 05. 04. 15:30:00
A hivatalos Medián-Webaudit látogatottsági adatok szerint oldalunkat tegnap az alapkampánynak köszönhetően ismét 100 ezer feletti látogató (pontosan 105.247 egyedi ember) kereste fel.

2007. 05. 03. 11:40:00
A hivatalos Medián-Webaudit látogatottsági adatok szerint oldalunkat tegnap 109.473 látogató kereste fel. Hazánk legnagyobb ingatlan oldalát, az ingatlan.com-ot ugyanezen a napon összesen 19.644 látogató kereste fel.

2007. 05. 02. 13:30:00
A hivatalos Medián-Webaudit látogatottsági adatok szerint oldalunkat a mai napon már több mint 45.000 látogató kereste fel.

2007. 05. 02. 09:30:00
A hivatalos Medián-Webaudit látogatottsági adatok szerint oldalunkat a mai napon már több mint 15.000 látogató kereste fel. Hazánk legnagyobb ingatlan oldalát a múlt hét pénteken összesen 14.346 "

Facsiga 2007.05.13. 11:13:00

bukta van + többiek,

Az a baj, hogy elkanyarodtok a lényegtől. Ez itt NEM az a hely, ahol azt kell nézni, hogy a myvip jófej-e mikor ezt teszi. Korrekt-e a felhasználóival szemben, vagy korrekt-e a hirdetőivel szemben. Az hogy ezek közül kit hogy "ver át", a magánügye! Majd szépen elszámol a lelkiismeretével, meg a pénzével a hirdetők és a felhasználók felé. Mondom mégegyszer:

A Webauditon MAGÁNÜGY, hogy kinek milyen viszonya van a hirdetői és felhasználói bázisával. A Webauditnak (és mindenki másnak) ehhez SEMMI KÖZE!

Nem igazán értem, hogy miért nem tudjátok ezt különválasztani. A Webaudit dolga az auditálás. PÉNZÉRT. (ráadásul).

Ha én bejegyzem, hogy facsigamegmondta.hu , kiteszek egy fehér oldal közepére egy darab házikós kisépet, aztán odairányítok napi 10 millió egyedi látogatót oda, a magánügyem (azért ez a példa, mert a webaudit szerint ez csalás szagú, meg itt egyesek szerint is).
Ha ezen az oldalon hirdetést adok el, az is a magánügyem. Ha regisztrálok egy ingyenes stat oldalon, azért hogy tudjam odament-e a 10 millió (vagy azért, hogy tudjam lobogtatni a hirdetőimnek) szintén a magánügyem. Ha mindezt nem egy ingyenes stat rendszerrel teszem, hanem FIZETEK egy cégnek hogy mérje ezt, akkor az a cég még meg is köszönheti, hisz pénzt adok neki. A többieknek meg továbbra is semmi köze hozzá.

Tényleg nem értem mit nem tudtok ezen megérteni.

bukta van 2007.05.13. 12:12:00

Facsiga

Természetesen nem veled szeretnék vitázni.
DE! PÉNZÉRT azért auditálom az oldalamat, mert célom van vele. El akarom adni a szolgáltatásomat PÉNZÉRT.Ezért keresek egy független szolgáltatót, ahol reményeim szerint almát az almával hasonlítunk össze. És nem arra vagyok kíváncsi hányan léptek ki szabályosan egy nagy látogatottságú gyüjtő oldalról.

Vagy másik irányból. A vitát kiváltott üzemeltetőnél elő szeretnék fizetni PÉNZÉRT az ő szolgáltatására (az én pénzemért) Ekkor jön a trükkös "objektív" mutató és a számoknak megfelelő szolgáltatási díjat kér el az auditáló cégre hivatkozva. Mi ez, ha nem átverés? Valóban elvileg köze nincs az auditornak a hogyanhoz, viszont innentől kezdve számomra ő sem hiteles. Tehát elveszt egy ügyfelet (és PÉNZT) Én jogosnak tartom, hogy bedobja a közösbe a nagy "mitévő legyek" kérdést.
Ha Te üzemeltetnéd az audit céget mit tennél?

Mégegyszer idéznék, itt úgy érzem ő dobta fel a labdát (érdekesnek tartom a "hivatalos", "alapkampány?" és "látogató" kifejezést)


" A hivatalos Medián-Webaudit látogatottsági adatok szerint oldalunkat tegnap az alapkampánynak köszönhetően ismét 100 ezer feletti látogató (pontosan 105.247 egyedi ember) kereste fel.

Facsiga 2007.05.13. 12:21:36

"DE! PÉNZÉRT azért auditálom az oldalamat, mert célom van vele."

Tökéletesen egyetértünk. De értsünk már abban is egyet, hogy MAGÁNCÉLOM.

Értem én, hogy az a bajod (meg másoknak is) , hogy a hirdetőkkel szemben ez nem fair. Ha ezzekkel a számokkal soksoksok pénzért hirdetést ad el, akkor nyilvánvalóan nem az. De ez a myvipre + a hirdetőire tartozik. NEM ránk és pláne nem egy auditorra !


Az auditor addig hiteles, amíg az oldalam látogatóinak számolásán kívül mást nem csinál!

Mondom sokadszorra. Vegyük külön, hogy mi az auditor feladata és vegyük külön, hogy mennyire korrekt a myvip a felhasználóival + hirdetőivel. Mivel két külön dologról van szó.

RE: Facsiga 2007.05.14. 14:28:13

Igazad van. Az auditor mérjen. A myVip meg szívassa csak tovább a felhasználóit, ha úgy látja jónak. Az auditor akkor lesz hiteles, ha nem lehet csalással kijátszani. Hiszen nem csak arról az egy oldalról van szó, amelyik úgy akar látogatót nyerni, hogy akaratlanul is felvillanjon az átlag júzernek, mint egy pop under banner, hanem több oldalt érintő részletes statisztikákról, piaci szegmensről, tehát nem arról van szó, hogy ki van a toppon (hiszen a nagy hirdetők nem csak egy oldalra töltik fel az adatbázisukat), hanem hány potenciális ingatlanvásárló van most a magyar piacon, a többi már csak az oldal használhatóságán múlik. Ha az ingatlan.com, expressz.hu, ingatlan.net és a többiek hasonló értékekkel rukkolnak elő, akkor gyanús a 10x nagyobb érdeklődés, ha funkcionalitásaiban távol marad a konkurens oldalaktól. Ezek az értékek így ferdülnek, ha valaki kijátsza az a audit rendszert. Szerintem ez fáj a webuaditnak, hogy nem volt részletesen a szabályzatban, hogy az ilyen marketing fogásokat nem tolerálja, viszont fizető ügyfelet sem akar veszíteni, így inkább egy enye-benyével letudja a dolgot. Kíváncsi vagyok, hogy mennyien kattintanak át a frissen sült ingatlanok.hura a myVipes kijelentkezést leszámítva (tisztán bannerből, reklámokból).

NoCommenter 2007.05.14. 16:21:57

Srácok, srácok. Látom jó nagy feszültséget szült ez az egész "ügy". Nem mintha számítana bármit is. Itt szerintem az az alapvető baj, hogy nagymértékű feltűnő csalásról van szó. Persze csak ha kicsi, de folyamatos dologról lenne szó, senki nem szólt volna egy szót sem. Márcsak azért sem, mert nem vette volna észre. Megvannak erre a technikák. Itt egy kattintás, ott egy kattintás. Nini....mediánkód ugrik egyenesen a statisztikába. Ha valaki csalni akar úgyis megtalálja a módját. A probléma az, hogy a Medián Webaudit minden áron azt bizonygatja, hogy hiteles statisztikát nyújt. Holott még csak a felszínt sem karcolgatja. Nem is lehet semmi abszolút hiteles. Főleg, ha a szbályzatba ilyen durva kiskapuk vannak. Kíváncsi lennék kinek a kedvéért került ez egyáltalán a szabályzatba...
A myVIP-ról meg annyit, hogy személy szerint nem örülök ennek a húzásnak, de nem fog eltántorítani az oldaltól, mert a szolgáltatásaikkal meg vagyok elégedve.
Amúgy meg No Comment...

Pista bácsi 2007.05.14. 20:42:31

Fiúk, fiúk... Amit Ti itt csináltok az kb. általános iskola szinten a szünetben beszélgető kisiskolásokra hasonlít: "Ez a ....ög tanárbácsi már megint packázik velünk. De ha nagy leszek, majd megtanítom kesztyűben dudálni !" Fell lehet nőnötök nektek is, megmutathatjátok Ti is. Egy a baj: Ti itt csak szidjátok a rendszert, ahelyett, hogy valami értelmes dologra fordítanátok az energiátokat. Mondjuk csináljatok Ti is egy legalább mywip látogatottságú portált. Menne ? Ha nem, akkor meg mi közötök van ehhez az egészhez ? Gyönyörű idő volt napközben, én sétáltam, családdal voltam, stb. Ti meg egymást hergelitek ezzel a lappal. Ejnye-bejnye.

kecsop3 2007.05.15. 17:03:34

Ha valaki csalni akar úgyis megtalálja a módját.

hát ez az. inkább ezzel kellene foglalkozni

fucker-ék 2007.05.17. 15:28:57

Sztem 2 alapvető probléma van:
1) A Webaudit olyanra vállalkozik, ami eleve kudarcra van ítélve, ugyanis lehetetlen olyan rendszert csinálni, amely nem manipulálható. A manipulálhatóság az internet, -mint olyan- alapvető működéséből adódik.
2) Mindenki a reklámbevételekre hajt, ami persze nem baj, mert fenn kell tartani a weboldalakat, "nincs ingyenebéd". Viszont sajnálatos módon Magyarországon az alakult ki a médiaügynökségek fejében (és ezáltal gyakorlattá vált), hogy minél nagyobb a PI, annál jobban el lehet adni a médiafelületeket a hirdetőknek. Így még egy kis összeg is megszorozva egy jó nagy számmal (PI alapján) nagy bevételt hozhat. Sajnos ez az álverseny különféle sajátos mérési technikákat és PI generálást okoz. Igazából ez abszolút torz eredményeket hoz, azt kéne belátni minden oldalról, hogy nem a PI fog pénzt költeni a weboldalakon, hanem a látogató, a VALÓS látogató.

okoska 2007.05.17. 17:20:30

Nahát!
De sok a problémátok..
Szerintem csak egy baj van igazán:az a fene
nagy írigység!
Ja,és még egy:a myVIP tagok 40% -a 20 év
fölötti,és ugyebár ők valós érdeklődők az
ingatlanpiacon...igaz???
Na nyomás dolgozni,csináljatok ti is valami
hasznosat.

kecsop3 2007.05.18. 09:14:02

ja persze, mert a huszonegynéhány éves emberek is tucatszámra vesznek ingatlanokat.

joskafiser 2007.05.18. 21:55:37

kecsop3. ahogy mondod. bár én még mindig nem értem ez miért fáj.

fucker-ék:
jegyezzük meg, hogy egy auditáló tud manipulálni. auditálót nem lehet. ha én küldök egy látogatót, akkor én azt elküldtem. ha az auditáló egynek méri, akkor oké. ha több vagy kevesebb, mint egynek akkor manipulál.

fucker-ék 2007.05.19. 07:49:52

joskafiser: nem az auditor általi manipulálásra utaltam, hiszen alapvetően az nem az ő érdeke, hogy egy szájtnak sok, vagy kevés látogatója van. Indirekte persze az, hisz' nyilván forgalomarányos az auditálásért kért pénz, de ez a manipulálási kényszer sokkal kisebb, mint a szájtoknál, ahol jelentős bevételi forrást jelenthet, ha egy szép grafikonon látszik valami, legyen az valós, vagy "generált".

kecsop3 2007.05.22. 15:31:02

Re: joskafiser 2007.05.18. 21:55:37
bár én még mindig nem értem ez miért fáj.

Mert ha a hirdetők emiatt a kétes hirdetések miatt tömegesen csalódnak a legnagyobb ingatlan site hirdetéseinek hatékonyságában és emiatt elfordulnak a nettől, akkor az már nem magánügy.

fucker-ék 2007.05.26. 19:57:19

Sikerült kellően kielemezni a témát :)
Minden jó, ahogy van... Szokás szerint.

joskafiser 2007.05.29. 11:54:12

amíg a webaudit kizárólag csöndesen mér és nem szól be, amíg a piaci szereplők nem próbálnak meg -sokszor erőfölényükkel visszaélve- hatni a webauditra, addig valóban: minden jó kecsop: ne haragudj, de amit mondtál az bődületes marhaság. ha te a tecsóban veszel egy kiflit ami szétesik mert egy fujtatott sz.r, akkor nem a kiflitől fordulsz el hanem a tecsótól. vegyétek már észre h a webauditnak semmi más dolga és joga nincs, mint mérni ! a "t." piaci szereplők meg jó lenne ha a maguk számaival foglalkoznának és nem a máséival.

kecsop3 2007.05.31. 07:06:35

joskafiser 2007.05.29. 11:54:12

azért a kiflit és az internetes hirdetést mint termékeket egymással párhuzamba vonni, hát... termékgörbe, piachatás, stb.,
na mindegy

joskafiser 2007.05.31. 21:00:05

nézd. ha akarod érted, ha akarod nem. ezekszerint nem. gondolom érintett vagy konkurencia oldalon.

kecsop3 2007.06.04. 14:26:28

hát persze, h. érintett vagyok, mi más lennék, ha szuverén véleményem van: 'aki nem velünk az ellenünk'

ha egy stadionban egy ember feláll, míg a többiek ülnek, akkor az álló ember biztosan jobban fog látni mint az ülő emberek. A bibi csak akkor jön el, ha a többiek is felállnak, mert akkor mindenki áll, de egy picit sem látnak többet a meccsből, mint amikor ültek.
Na ha az iwiwről, freemailről, startlapról, stb-ről elkezdenek majd a nagyok saját sitekra küldeni juzereket hasonló módszerekkel, akkor máris más lesz a látogatottsági sorrend. Ugyanakkor a hirdetők azt fogják látni, hogy hiába a sok juzer, az internetes hirdetések hatékonysága a béka segge alá kúszott.
Igaz amíg a nagyok erre nem lesznek hajlandók, addig lehet profitálni.

bukta van 2007.06.06. 09:16:13

no lám. A blogot indító bejegyzés valami oknál fogva lekerült a webaudit nyitó oldaláról. Kedves Szerkesztő Urak! MIÉRT is?

bela 2007.06.07. 15:03:52

:D Biztos lefizettek a Mediant is... Ezek mar csak ilyenek... TGP Maffia...

fucker-ék 2007.06.07. 22:26:13

bukta van 2007.06.06. 09:16:13

A blog beindítása után 2 nappal már le is került... Ennyit a hozzáállásukról.

"Biztos vagyok benne, hogy sokan nem, vagy csak részben értenek egyet ezzel a gondolatmenettel. Mindenkit arra bíztatok, hogy fejtse ki álláspontját a webaudit.blog.hu-n."

Muhahaha.

bela · http://www.seti.hu 2007.06.08. 10:11:40

Elnezest az elozo postert de nem tudtam megallni... :) Miert kerulhetett le az oldalrol a blog cime? Talan azert mart meglehetosen keves konstruktiv comment nem volt, raadasul a commentelok tobbsege +90% -igy en is- valahogyan erintett. (nem, nem, sajnos nem vagyok egy sitenak sem a tulajdonosa es nem fizetik a postolasomat sem. :) Biztos tanulsagos ha osszevetik az webaudit auth logok es a commentek ipcimeit. :) Anno az Origo miert hagyta le pl az indexet/internettot? Azert mert jobb volt? Hat nem. Lehet hogy mar az de anno semmikepp. Azert mert az internezok kb 50%-a aki Origo Kft/MatavNet/Axelero elofizetoje volt, amikor szerzodest kotott, vagy bement egy ugyfelszoldalati irodaba, kapott egy cd-t amin tobbek kozott volt tobb bongeszo program is ahol installalas utani kezdooldalnak -csalard modon- az origo.hu volt beallitva. Sot ezt teteztek azzal hogy jo belfoldi savszelessegel letolthetove tettek ezeket, így egy atlagos netezo akar par ora alatt hozzajuthatott a legujabb bongeszohoz, így nem volt szuksege esetleg ennek az idonek akar tobbszoroset kivarni amíg lejon kulfoldrol egy bongeszo. A tuloldal is nyomta ugyanezt igaz sokkal kevesbe lenduletesen, Internetto-tol is lehetett ingyen cdt rendelni amin 1db explorer interrento.hu kezdolppal, meg bonuszkent a tudosok zenekar par feledthetetlen muve... Nem szabad elfelejteni hogy nem is tul reg, egy korlatlan modemes internet elofizetes dragabb volt mint most egy jobb dsl, csak meg jott hozza meg telefon szla 2-6Ft percenkent, a nem tul olcso modem, a jeleneg megszokottnal joval instabilabb kapcsolat es 9.600-33.6 majd kesobb az 56.6Bps kozotti sebesseg, nembeszelve az akkori fizetesekrol. A modszer mukodik. Becsuktam az ingatlanos oldalt is, de pl most kerestem lakast es mivel az orrom ala dorgoltek megneztem itt is... Akar csak anno az origot, ezt is megismerik es elkezdik hasznalni... A hirdetok altalaban tisztaban vannak egy egy site ertekevel, vagy ha nem hamar rajonnek, a tobbit meg a piac lerendezi. Szerintem. Mi lenne a megoldas? Nemhiszem hogy valtoztatni kellene a policyn. Ha holnap kiirja a Myvip/freemail/Iwiw/barkinagy hogy aki a partner oldalakra lep ki/raklikkel kap egy csokit, akkor 90% ott fog kilepni. Talan ha mernek azoknak az usereknek a szamat %-ban akik csak 1 oldalt toltottek le az adott site-rol, eloasztanak a teljes latogatoszammal pluszban esetleg szerepelhetne az is hogy az adott siteon hanyat klikkel egy atlag user. Vagy bevezetni valami hasonlo elven mukodo vmivel tobb szempontot figyelembe vevo uj meroszamot amit pusztan egy pluszkent ki lehetne rakni. Szerintem. :)

fucker-ék 2007.06.08. 14:00:36

bela · www.seti.hu 2007.06.08. 10:11:40

Teljesen igazad van látogatógenerálással kapcsolatban, de annyit azért hozzátennék, hogy egy dolog a sok látogató, de egy teljesen más dolog az, hogy mennyire "jók" a látogatók, azaz hatnak-e rájuk az adott oldal reklámai, vagy sem. A nagy portálok, amelyek mindennel foglalkoznak sokkal kevésbé hatékonyak a reklámok szempontjából, mint egy jóval kisebb látogatottságú tematikus oldal. Viszont itt jön képbe az a sajnálatos helyzet, hogy egy ügynökségnek sokkal egyszerűbb egy nagy portálra kitenni a hirdetéseket, mint felkutatni, elemezni stb... egy kis tematikus oldal látogatóit. Ehelyett inkább majd a kampány végén rajzolnak egy szép grafikont, hogy milyen sikeres is volt az adott reklámkampány azon a nagyon-nagyon-nagyon látogatott weboldalon.
.

joskafiser 2007.06.25. 10:34:13

Egy jóideje. Miért érdekes? Újabb toplista a toplistafetisizmusban szenvedő hazai szereplőknek?

Mondjuk ez annyiban jó, hogy itt hiába telefonál be az origo vezérkar, 'hello vegyétek le az X oldalt, mert MEGELŐZÖTT minket'. No effekt. A berögzült kommunista reakciók itt hasztalanok. Nem úgy mint webauditnál :-)))

Látod alexa nem pofázik bele. Mér.

alexa · http://alexa.com 2007.06.26. 09:42:32

En nem értek hozzá, de ez a lista szerintem érdekes:

www.alexa.com/site/ds/top_sites?cc=HU&ts_mode=country〈=none

Ha kicsit összehasonlítod ezt a listát a webaudit lista magyar látogatóival, akkor nekem megmagyarázhatatlan különbségek vannak.

webaudit lista: 1.origo, 2.iwiw, 3.startlap, 4.index, 5.myvip az első öt

ezeknek a siteknak a helyezése az alexan:
origo 6.
iwiw 1.
startlap 21.
index 13.
myvip 48.

akkor most mivan? Valamelyik számláló, (vagy mind a kettő?) erősen beteg.

fucker-ék 2007.06.27. 21:51:12

alexa · alexa.com 2007.06.26. 09:42:32

Az Alexa alapvetően más technikával gyűjt adatokat (keresők találati aránya, pagerank, stb...). Nincs beépített mérőkódja, mint a Webauditnak, vagy a Google Analitics-nek, ezért nem is releváns az eredmény. Az más kérdés, hogy a Webaudité sem az, de az másért nem az :)

Alexané 2007.06.29. 22:24:43

Alexát Alexával, Webauditot Webaudittal hasonlítunk. A kettőt nem állítjuk szembe. Az egyik rőf, a másik sacc.

fucker-ék 2007.07.06. 22:01:18

Tulajdonképpen mi a reteknek van ez a blog? Karcsi meg a Webaudit megbékélt a "dolgokkal", ha jól sejtem...

Swind 2007.07.09. 10:12:03

Hmm, azthiszem mindket oldalnak igaza van. A myVIP reszerol kihasznalja az adatbazisat, hogy felfuttason egy oldalt, masik reszrol pedig kerdes, hogy mennyire ertekes ez a latogato reteg ott. Az ido meghozza. Plane ha, 1-2 honap utan mar nem teszik a kilepes gombra, es valoban latszani fog mennyi maradt a "duzzasztasbol" Ha ugy hagyjak hosszabb ideig, akkor a sajat oldalukat ertektelenitik el.

Az en lapomat is meri a webaudit, ujsag, az emberek olvasgatni jarnak ide. Etikatlan, ha esetleg fizetnek a myvip-nek hogy tegye a kilepes gombra "partneroldalkent" ? Vagy inkabb vegyek majdnem hasznalhatlan bannerkampanyt?:)

joskafiser 2007.07.09. 22:04:52

fucker, arra vartal h ne bekeljen meg ? :-) termeszetes h megbekelt. mast nemtehet. mar magaval a tema felvetesevel is megegette magat a fuggetlen/hiteles szolgaltatas temakoreben.

mondottam volt sokszor sokhelyen (es csodalkozom, hogy mi miatt nem birjak felfogni a szereplok) auditalo csondben mer. ennyi. CSONDBEN. MER.

majd a hirdeto meg eldonti hogy szamara ez ertekes forgalom v sem. arrol itt nektek (nekunk) nem kell aggodnotok.

nemértem 2007.11.17. 17:20:34

Az hogy van, h 100e látogatója van az ingatlanok-nak, miközben a myvipnek 400e?
300e nem lép ki?

a 2007.12.06. 16:35:32

azt máshova küldik :)
süti beállítások módosítása